Home » Nieuws » Dag 1 Parijs

 

Dag 1 Parijs

 

Dag 1: maandag 25 maart 2013

08:00 uur Bagage inladen.
08:30 uur Vertrek per comfortabele touringcar vanuit Overpelt (B) richting Parijs.
13:30 uur Verwachte aankomst in Parijs. De groep wordt afgezet op het Place du Trocadéro. Wandeling 1.
16:30 uur Verzamelen bij de touringcar aan het Esplade des Invalides en vertrek richting het hotel.
17:30 uur  Aankomst bij het hotel. Inchecken en kamers inruimen.
19:00 uur  Avondeten in het hotel.
20:00 uur  Fitness of zwemmen.

De wandeling

Naamloos

Om 08.00 u kwamen de eerste leerlingen gepakt en gezakt aan op onze school. Nadat de bus was ingeladen, namen de leerlingen afscheid van hun ouders/familie/vrienden. Dit verliep voor sommigen met een lach, voor anderen met een traan, maar eens vertrokken kon niets meer tegenslaan.

Na een korte uitleg op de bus, gingen de leerlingen meteen aan de slag met hun werkbundels. De sfeer zat er goed in, ze zongen samen het liedje ‘aux Champs-Élysées’ van Joe Dassin, maakten verschillende opdrachten (wiskunde, aardrijkskunde) en kregen een spoedcursus Frans voor beginners.

Na een lange busrit kwamen we omstreeks 15.00 u aan op het Place du Trocadéro. Op dit plein maakten we meteen kennis met de belangrijkste bezienswaardigheid van Parijs, de Eiffeltoren. Vanaf dit plein wandelden we langs de Jardins du Trocadéroove, de Pont d’Iéna tot onder de Eiffeltoren. Via het Parc du Champs-de-Mars kwamen we aan het monument Mur pour la Paix (vrede). Hierna wandelden we verder tot aan het Hôtel des Invalides, en maakten we voor het eerst kennis met het drukke verkeer van Parijs. Eenmaal een bezoek gebracht aan het graf van Napoleon wandelden we door richting Le Grand et Petit Palais. Voor we deze gebouwen bereikten, wandelden we over de bekendste brug van Parijs, Pont Alexandre III. Deze brug is te herkennen aan zijn versiering door middel van vele lantaarns, cherubijnen, nimfen en gevleugelde gouden paarden.

Na deze eerste kennismaking met Parijs pikte de bus ons op aan het Esplanade des Invalides en bracht ons naar het hotel. Eens aangekomen verkenden de leerlingen voor het eerst ons prachtige hotel. Na het verdelen van de kamers, fristen de leerlingen zich op en maakten zich klaar voor het avondeten. De leerlingen genoten van friet biefstuk, chocomouse en/of een heerlijke zelfgemaakte snoeptaart van Celine!

Om deze leuke dag af te sluiten kregen de leerlingen de kans om te fitnessen, zwemmen of te rusten. Om 22.00 u gingen de lichten uit en werd de eerste geslaagde dag Parijs afgesloten.

De begeleiders: Anne, Gijs, Marileen, Martijn, Nele en Soren.

[mudslide:picasa,0,kadewingerd,5859630257629948977]